Börja spela golf

Golfspelet har trollbundit många i flera generationer, och man frågar sig ofta vad det är som gör spelet så attraktivt?

På den ena sidan har vi prestationen och spelets idé, att få bollen i hål på så få slag som möjligt. På den andra den sociala gemenskapen, naturupplevelsen och motionen.

Prestationen, den första rena träffen, ett slag som landar nära flaggan är direkt relaterat till den. Och sedan börjar utmaningen, man vill kunna göra det om och om igen. Oftare och längre…

Väl ute på banan upptäcker man relativt snabbt att man måste kunna behärska en rad olika slag, på olika banor och underlag i olika väderförhållanden.

Det är en stor utmaning och ganska svårt, men det är det som är tjusningen! Spelaren blir aldrig fullärd och i alla lägen i golflivet kan man utvecklas och bli bättre.

Att vara golftränare är mer än bara ett yrke, och något som ofta växer fram ur passionen för spelet och glädjen i att få lära ut spelet, tekniken och traditionerna. Alla oavsett om man är ny eller en etablerad golfare bör ta tillvara på golftränaren/pron som en viktig resurs för sin egen utveckling och därmed oftare kunna behärska dem där slagen, banorna, underlagen och väderleksförhållandena om och om igen!

Detta är med fördel om du är ny i golfen, och vi rekommenderar att du tillsammans med en PGA-Tränare startar din praktiska resa samma dag som du bestämmer dig för att ge golfen en chans.

 

Hitta till teoridelen för Grönt kort här

 

Lycka till!